כאבים לאחר השתלת שיניים

השתלת שיניים היא תהליך מורכב שכרוך לעיתים בכאבים לאחר הטיפול. הנפיחות והכאבים נחשבים תגובות נורמליות של הגוף לפציעה שנגרמת בזמן הניתוח, והם בדרך כלל חולפים בתוך 3 ימים לאחר ההשתלה.

אין ספק שטיפולי ההשתלות הפכו עם השנים ליעילים וקלים יותר, אולם – כמו בכל פרוצדורה רפואית כירורגית – גם השתלת שיניים פשוטה מלווה בנפיחות באזור הפה והלסת שמלווה בכאבים שעלולים להימשך, לפרקים, עד שלושה ימים לאחר הטיפול.

בתום ההשתלה תתבקשו ע"י רופא השיניים ליטול אנטיביוטיקה למשך מספר ימים כדי למנוע זיהומים אפשריים בלסת בה בוצעה ההשתלה. האנטיביוטיקה משככת כאבים בפני עצמה, אך היא לרוב אינה מספקת ולכן יש צורך להיעזר במשככי כאבים נוספים.

משך ההחלמה משתנה ממטופל למטופל בהתאם לנסיבותיו הרפואיות. ניתן לומר כי שלושת הימים הראשונים שלאחר ההשתלה הם הימים "הקשים", אם כי סביר להניח שאת משככי הכאבים תרגישו צורך ליטול רק ב-24 השעות הראשונות שלאחר ההשתלה – בדגש על 6 השעות הראשונות ובהפרש של שמונה שעות מכדור לכדור.

נורת אזהרה צריכה להידלק רק אם הכאבים החזקים ימשיכו ללוות אתכם שלושה ימים לאחר הטיפול. במקרה זה כדאי שלא להמשיך ליטול את משככי הכאבים ולפנות לייעוץ אצל רופא השיניים.

ישנן מספר דרכים להתמודד עם הכאבים, כגון נטילת משככי כאבים, שימוש בקרח על גבי אזור ההשתלה, הימנעות מפעילות פיזית ושמירה על היגיינה טובה של חלל הפה.

מהם משככי הכאבים שמומלץ ליטול?

מקבוצת הפארצטמול – אקמול, אקמול פורטה, דקסמול וטיילנול.

מקבוצת האנטי דלקתיים – איבופרופן, נורופן, נורופן פורטה, אספירין, אדוויל ואדקס.

גם אם הכאבים חזקים, מומלץ שלא לחרוג מהמינון המומלץ המופיע על עלון התרופה.

מתי מומלץ לקחת את הכדור הראשון?

אחרי השתלת שיניים, מומלץ לקחת את הכדור הראשון כ-4-6 שעות לאחר הניתוח. זה עוזר להקל על כאבים ולמנוע דלקת.

האם ישנן תופעות לוואי למשככי הכאבים?

לפני שאתם נוטלים משככי כאבים רצוי לוודא שאין לכם רגישות לאחת התרופות. נטילת משככי כאבים – בעיקר אם מדובר בכמות או בתדירות גבוהה – עשויה לגרום לתופעות לוואי כמו בחילה. כדי להפחית או למנוע את תחושת הבחילה, מומלץ לצרוך עם כל כדור כמות קטנה של אוכל. פעמים רבות בחילה, זאת תופעת לוואי זמנית שחולפת לאחר מספר ימים, עם זאת חשוב לוודא שהמצב אינו ממשיך או מחמיר ולפנות לרופא המטפל בעת הצורך.

מה עושים במקרה של כתמים כחולים או סגולים באזור ההשתלה?

לרוב מדובר בשטף דם מקומי, תופעה נורמלית וטבעית שתחלוף בתוך שבועיים מיום הטיפול. אם הכתמים מלווים בכאב, נפיחות או אודם, פנה לרופא מיד לקבלת טיפול מתאים.

מלבד הכאבים, כמה זמן לוקח להתרגל לשתלים החדשים?

בדרך כלל, ההתרגלות לשתלים דנטליים חדשים לוקחת כ-3-6 חודשים. במהלך התקופה הזו, יש לצפות לכמה מהתופעות הבאות:

– כאבים והרגשה של אי-נוחות בחודשים הראשונים, אשר יפחתו בהדרגה.

– תחושת זרות והרגשה שהשתלים "לא שלך".

– קושי מסוים בלעיסה והרגל מחדש לאכילה.

– תחושת נוקשות או תזוזה קלה של השתלים בתחילת הדרך.

עם הזמן והתרגלות, הרוב המכריע של המטופלים מדווחים על הרגשה טבעית ונוחה של השתלים. חשוב להקפיד על ההנחיות של הרופא ולבצע את כל הביקורות והטיפולים המומלצים כדי להבטיח קליטה טובה של שתלים.

ממה חשוב להימנע כדי להקל על הכאב?

אחרי השתלה דנטלית, חשוב להימנע מהפעולות הבאות כדי להקל על הכאב:

– אכילת מזונות קשים

– צחצוח שיניים באזור השתלה

– צחצוח אגרסיבי

– פעילות גופנית מאומצת

– עישון

במקום זאת, יש להקפיד על:

– צריכת מזונות רכים וקלים לעיכול

– צחצוח עדין מסביב לאזור ההשתלה ושטיפות פה

– נטילת תרופות משככות כאב לפי הוראות הרופא

– מנוחה מספקת

– הימנעות מפעילות גופנית מאומצת

מתי צריכה להידלק נורה אדומה?

עלייה בחום, נפיחות מוגברת ו/או ריח רע שנידף מהאזור המנותח עלולים להצביע על שיבוש בתהליך הקליטה של השתל הדנטלי ובניית העצם. במקרה כזה, חשוב לפנות לרופא השיניים המטפל בהקדם האפשרי לבדיקה ויעוץ. רופא השיניים יבדוק את האזור ויבחן אם יש צורך בטיפול נוסף, כמו נטילת אנטיביוטיקה או טיפול ניתוחי משלים כדי למנוע הדלקות או דחיית השתל. מעקב הדוק אחר הוראות הטיפול והיגיינה מוקפדת יכולים לסייע בהצלחת קליטת השתל ולמנוע סיבוכים נוספים. שיתוף פעולה הדוק עם רופא השיניים המטפל חיוני להבטחת התקדמות הטיפול כסדרה ולהבטחת תוצאות מוצלחות ארוכות טווח.

חשוב להיות קשובים לגוף שלכם, להרבות במנוחה וליצור קשר עם רופא השיניים במידה והכאבים אינם חולפים או משהו מרגיש אינו קשורה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Open chat
שלום,
איך אפשר לעזור?