אילו סוגי שתלים דנטליים קיימים ואיזה מהם הכי מתאים לי?

זקוקים להשתלת שיניים? מתלבטים בין סוגי שתלים שונים? במרפאת שיניים ד”ר אלבז, נשמח להתאים עבורכם את שיטת הטיפול ואת השתל הדנטלי המתאים בדיוק עבור הצרכים שלכם.

כיום, ניתן למצוא מגוון שתלים דנטליים, הניתנים להתאמה מדוייקת למבצו הרפואי של כל מטופל. כך למשל, אם בעבר לא היה ניתן לבצע השתלה דנטלית במטופל שסבל ממחלת הסכרת, או סיכויי הכישלון היו גבוהים, הרי שהיום, בזכות ההתקדמות של רפואת השיניים וחדשנות טכנולוגית, גם “מסורבי השתלה” יכולים לעבור את הטיפול ולהחזיר את החיוך ואת איכות החיים שאבדה עם השנים.

מהפך בטיפולי ההשתלה: השתלת שיניים “נגישה”

מטופלת עוברת השתלת שיניים

סוגים שונים של שתלים דנטליים מאפשרים לא רק לצאת עם שיניים חדשות ומותאמות אישית, מטופלים יכולים לבחור שתלים דנטליים מתוך מגוון אפשרויות, משתלים קלאסיים עשויים טיטניום וכלה בשתלים יוקרתיים עשויים זירקוניה, שנחשבים לחוד החנית של חדנשות בעולם השתלים. בנוסף לאפשרויות תשלום רבות וגמישות בתשלומים, טיפול השתלת שיניים הפך לנגיש יותר עבור מטופלים שזקוקים לטיפולי השתלה.

הכרת מבנה השתל הדנטלי

מבנה שתל דנטלי: כתר, מבנה, שתל

השתלים הדנטליים הם למעשה ברגים שעשויים מחומר בשם טיטניום, שהיא מתכת יקרה ביותר. לשתלים הדנטליים יש הברגה פנימית והברגה חיצונית, והם מצופים בחומר הנקרא קלציום שהופך אותם למחוספסים יותר ומאפשר אחיזה טובה בחניכיים בהם יושתלו.

קיים שוק גדול מאוד לשתלים דנטליים בכל רחבי העולם. בישראל למשל נמכרים למעלה מחמישים סוגים שונים. כל סוגי השתלים זהים באופן בסיסי, אבל ההבדלים נמצאים בעיצוב סליל הבורג ובציפוי שלו. קיים שוני בין הצורות אך אין זה אומר שיש צורות טובות יותר מאחרות, ובכל צורה שנשתמש נגיע לתוצאות טובות. הדגש היחיד הוא לוודא כי השתלים אושרו על ידי משרד הבריאות.

דגשים שחשוב שתדעו לפני השתלת שיניים

רופא שיניים מבצע השתלה דנטלית

ישנה חשיבות גבוהה למקצועיותו וניסיונו של הרופא המטפל. רופא מקצועי ידע להתאים את סוג השתל עבור המטופל לקבלת תוצאות מיטביות לאורך זמן.

בנוסף לכך, חשוב לוודא כי השתלים עצמם הם ממקור מהימן ובעלי תו תקן. על השתלים לעמוד בתקנים מחמירים הנוגעים לאיכות ובטיחות המוצרים הרפואיים, ולהיות באיכות גבוהה כדי להבטיח תוצאות טובות עבור המטופלים.

רופא שיניים מחוייב להשתמש אך ורק בשתלים דנטליים שרשומים ומורשים במשרד הבריאות. הפרת חוק זה ושימוש בשתלים שלא עברו טיפול מתאים עשויים לגרום לתופעות לוואי חמורות או סיבוכים במהלך הניתוח שיכולים להימנע אם נעשה שימוש באלטרנטיבות המאושרות.

סוגי שתלים דנטליים

ישנם חמישה סוגים עיקריים של שתלים דנטליים בהם משתמשים רופאי שיניים, וכל אחד מהם מציע יתרונות שונים שמתאימים לצרכים מגוונים של המטופלים:

הסוג הראשון הוא אלפא ביו, שתל אשר ידוע בחוזקו וביכולתו להשתלב היטב ברקמות העצם הטבעיות. הוא מתאים במיוחד למקרים שבהם יש צורך בשיקום מקיף של השיניים.

הסוג השני, A. B, מצטיין בעיצובו המיוחד שמקל על השתלה ומפחית את הסיכון לזיהומים לאחר ההליך. הרופאים מעריכים אותו בזכות היכולת שלו להציע יציבות לאורך זמן.

השתל הדנטלי מסוג Paragon נחשב לאחד מהפתרונות המתקדמים ביותר בשוק. הוא מיוצר מחומרים איכותיים שמבטיחים עמידות גבוה ויכולת התאמה אישית לכל מטופל, דבר המאפשר לרופא להתאים את השתל לצרכים המדויקים של כל מצב רפואי.

שתל M. I. S הוא הסוג הרביעי והוא משלב בין טכנולוגיות מתקדמות לבין חומרים קלאסיים שהוכחו כיעילים לאורך זמן. שתל זה נפוץ מאוד בקרב רופאי שיניים בשל יכולתו לספק פתרונות לשימוש קל ונוח.

לבסוף, יש את Zimmer ו-ARDS Implants, שני סוגים נוספים המציעים גישות ייחודיות לפתרון בעיות שיניים מורכבות. Zimmer מתמקד באיכות גבוהה וביצועים מצוינים בשדה הקרב הקשוח של השתלות דנטליות, בעוד ARDS Implants ידועים בזכות החידושים הטכנולוגיים שלהם והיכולת לספק פתרונות מותאמים אישית בצורה מדויקת ואפקטיבית.

כל אחד מהשתלים הללו מציע יתרונות שונים והתאמה למגוון רחב של טיפולים דנטליים ולכן חשוב להיוועץ ברופא השיניים כדי לבחור את הפתרון המתאים ביותר לכל מטופל בהתאם לצרכיו האישיים ולמצבו הבריאותי.

3 שלבים עיקריים להתקנת שתלים דנטליים

3 שלבים לטיפול השתלת שיניים

השלב הראשון הוא הכנת הלסת להשתלה. בשלב זה, הרופא מבצע תהליך מדויק של קדיחה, שבו הוא יוצר חור ניתוב קטן במקום שבו לא קיימת שן, ובדרך כלל מדובר בעצם של הלחי. חור זה הוא הכרחי כדי לספק לבורג הטיטניום (או זירקוניה) נתיב נוח להיכנס בצורה מדויקת ובטוחה. מטרתו של הבורג היא להוות בסיס יציב ואמין לשן המלאכותית שתושתל בהמשך, ובכך למנוע כל נזק פוטנציאלי לעצמות הלסת או למבנה הפנים הכולל. כאשר ההשתלה נעשית בצורה מקצועית ומדויקת, ישנה ירידה משמעותית בסיכונים האפשריים והסיכוי להצלחה גבוהה יותר.

השלב השני בתהליך כולל את התקנת הבורג עצמו בלסת לאחר שהחיר נקדח והכנה הושלמה. בשלב זה חשוב לוודא שהבורג מותקן בזווית הנכונה ובמרכז המדויק על מנת לשמור על איזון ויציבות השן המלאכותית שתושם אחר כך.

לבסוף, בשלב השלישי מתבצע תהליך ההחלמה והאיחוי של הבורג עם העצם שסביבו. מדובר בתהליך חיוני שמבטיח שהשתל יתאחד עם הלסת בצורה הטובה ביותר ויפעל באופן אופטימלי לאורך זמן.

שיטות וטכניקות שונות לביצוע שתלים לשיניים

קיימות שתי שיטות עיקריות להשתלת שיניים, ובהן משתמשים הרופאים ברוב המקרים:

הראשונה נקראת השתלת אנדוסטיל (Endosteal), שפירושה השתלת שיניים בתוך עצם הלסת. זוהי שיטה נפוצה מאוד בעולם רפואת השיניים, והיא כוללת השתלה של ברגים מסוגים וצורות שונות, כשברגים אלו מהווים את הבסיס לשיניים המלאכותיות. מדובר בשיטה שמתאימה בעיקר לגשרים או לשיניים תותבות, שכן היא מספקת יציבות רבה ומאפשרת לבצע תהליך התאמה מדויק יותר של השן המלאכותית.

שתל אנדוסטיל הוא למעשה שתל דנטלי בצורת בורג, אותו הרופא מחדיר לתוך עצם הלסת במהלך הניתוח. עם זאת, יש לקחת בחשבון כי על רקמת החניכיים להחלים במשך תקופה מסוימת לאחר ההשתלה לפני שהרופא מחבר את השן המלאכותית בהליך נוסף. לכן, יש להתחשב בכך שטיפול זה אורך זמן מה והשיקום עשוי להיות ממושך.

השיטה השנייה מכונה השתלה סובפריאוסטלית (Subperiosteal) ופירושה הוא השתלת שיניים על גבי העצם, כלומר שתל שממוקם מתחת לחניכיים. בשיטה זו משתמשים במסגרות ממתכת שמציבות בסיס יציב לכתר השן ומאפשרות דחיסה של החניכיים כלפי מעלה באופן טבעי. זוהי שיטה שמתאימה למטופלים אשר העצם שלהם נמוכה מדי בשביל ההשתלה האנדוסטילית או כאשר הם לא יכולים להיעזר בשיניים תותבות מסיבות רפואיות או אישיות אחרות.

שתל שכזה מותאם במיוחד למטופלים בהם מתגלה אבדן או התדלדלות עצם (בעיה הקשורה לאוסטיאופורוזיס – Osteoporosis). הרופא מקבע ברגים על גבי עצם הלסת ועליהם יש להרכיב את השתלים באופן מדויק ומקצועי; כל מטופל יקבל שתלים המתואמים בלעדית אל מבנהו הפיזי והאנושי הייחודי שלו. יתרה מכך, ההליך הסובפריאוסטלי מתבצע באמצעות טכנולוגיה ממוחשבת חדשנית, ובזכותה אין צורך לבצע השתלת עצם נוספת לפני כן.

שיטת השתלה נוספת שנמצאת בשימוש נרחב היא השתלת שיניים מהירה, או 'העמסה מידית'. ייחודה של שיטה זו נעוץ בכך שהיא מציעה פתרון מהיר יותר. במקום השן הנעקרת משתילים מיד את השן המלאכותית החדשה שהיא מותאמת אישית למטופל והיא מתאחה מהר יותר עם העצם בהשוואה להשתלה רגילה ואיטית יותר. כמובן שגם במקרה זה משך ההחלמה הוא אינדיבידואלי ומשתנה בין אנשים שונים בהתאם למבנה האנטומי של הלסת והשיניים שלהם.

חשוב מאוד לבצע בדיקה מקיפה טרם ביצוע ההשתלה כדי לדעת היכן בדיוק למקם את השן החדשה בצורה הטובה ביותר ולהבטיח תוצאה אופטימלית. יש לציין כי שיטה זו רלוונטית אך ורק עבור מטופלים בעלי די והותר עצם טבעית; זאת מכיוון שזהו טיפול אינטנסיבי הכולל למעשה את כל ההליכים הנדרשים להשלמת ההשתלה המתנקזים ליום אחד בלבד.

עוד נציין כי לרוב ייעשה שימוש בשתלי MIS במהלך תהליך זה ואין צורך בטיפולים נוספים או בתותבת זמנית שיוצרת אי נוחות במקרים רבים. חשוב לתכנן היטב את כל שלבי ההעמסה המיידית מבעוד מועד כדי להבטיח הצלחה ושביעות רצון מכל המעורבים בתהליך.

בנוסף לכך, קיימים גם מינימום שתלים דנטליים אשר מהווים טיפול די חדש בתחום רפואת השיניים; שתלים אלה הם קטנים במיוחד ומתקינים אותם בהליך פשוט ומהיר שאינו פולשני ביחס לטיפולים אחרים – זאת בשל גודלם המזערי שמאפשר להם להשתלב בקלות במגוון מצבים קליניים שונים וייחודיים כמו אצל אנשים בעלי שיניים קטנות במיוחד או כאשר יש צורך להשתיל תותבות במקום השניים החוטפות.

לבסוף, נציין שבשיטת "אול און פור" (All on 4) מתקין הרופא בלסת ארבעה שתלים בלבד ובאותו יום עצמו ניתן גם להבריג תותבת זמנית העשויה מתוספות מיוחדות שנועדו לספק יציבות וכושר נשיאה מירבי לאורך זמן קצר יחסית לאחר ההליך הכירורגי עצמו – דבר המשפר משמעותית את חוויית המטופל ואת יכולתו לשוב לחיי היומיום במהרה תוך מינימום התערבות כירורגית.

all on 4

כיצד בוחרים את סוג השתל?

היום חברות רבות מייצרות ומפתחות שתלים דנטליים, כאשר כל אחת מאותן חברות מתמקדת בחדשנות ובשיפור מאפייני השתל שהיא רואה לנכון. תהליך זה מוביל לעלייה בתחרות בשוק הדנטלי והרצון להוציא לשוק את השתל האיכותי ביותר הפך להיות יעד מרכזי עבור כל אותן חברות המייבאות או מייצרות את המוצרים הללו. התחרות בין החברות אינה נוגעת רק לפיתוח טכנולוגיות חדשות, אלא גם לדאגה לפרטי הפרטים של איכות המוצר, מה שמוביל לשיפורים מתמידים.

כל אותם שתלים דנטליים אשר מגיעים למרפאות השונות חייבים לעבור בדיקות קפדניות במכון התקנים ולקבל תו התקן הנדרש על מנת להבטיח שהם עומדים בסטנדרטים הגבוהים של בטיחות ואיכות. יש לציין שכל חברה מבצעת את הבדיקות במדינה שבה היא משווקת את המוצר, כך שהרגולציות עשויות להשתנות ממקום למקום בהתאם לדרישות המקומיות והבינלאומיות.

רפואת השיניים בישראל מציעה נכון להיום שלושה סוגי שתלים עיקריים: שתלים אמריקאיים, שתלים אירופאים ושתלים ישראלים. לכל אחד מסוגי השתלים יתרונות וחסרונות משלו, ולא תמיד קל לבחור את הסוג המתאים ביותר עבור הצרכים הספציפיים שלכם. לכן חשוב מאוד להיוועץ עם רופא שיניים מקצועי ומנוסה לפני קבלת החלטה כזו. במרבית מרפאות השיניים בישראל מעדיפים להשתמש בשתלים אמריקאיים או ישראליים בשל הרצון ללכת על בטוח בכל הקשור לאיכות השתלים והאמינות שלהם לאורך זמן. יתרה מכך, העדפה זו מושפעת גם מהידע המקצועי שנצבר על ידי הרופאים במהלך השנים והשוואות בין סוגי השתלים השונים בשוק הדנטלי.

 איך מתאימים שתלים דנטליים למטופל?

עוד לפני ההשתלה, לעיתים יש צורך בהשתלת עצם בלסת, במיוחד במקרים בהם העצם הקיימת אינה מספקת תמיכה מספקת לשתלים הדנטליים. מצבים אלו יכולים להיגרם ממגוון סיבות, כולל בעיות בריאותיות שונות כמו מחסור עצם או אובדן שיניים. לדוגמה, מחסור בעצם עלול להתרחש עקב אובדן שיניים ממושך או טראומה שנגרמה לפנים. במקרים כאלה, על הרופא לבצע תהליך שבו יוסיף תחליפי עצם באזור ההשתלה כדי לשחזר את מבנה הלסת וליצור בסיס יציב עבור השתלים. למעשה, זהו חידוש או שחזור של עצם הלסת הפגועה.

סוגי שתלים דנטליים

אחת הסיבות לקושי בתמיכה בשתלים היא חוסר פרופורציות נכונות בין גובה הלסת לרוחב השתל המיועד. כאשר הלסת צרה מדי יחסית לרוחב השתל, יש צורך בטיפול מתאים שמכונה הרחבת רכס. במהלך טיפול זה מתבצע תהליך שבו העצם המרכיבה את רכס הלסת נחלקת לשניים כדי לאפשר את הרחבת הרכס והגדלת שטח התמיכה לשתלים. לאחר מכן, הרופא יוסיף חומר להשתלת העצם כדי להשלים את התהליך ולהבטיח שהמקום יהיה מוכן לקליטת השתל בצורה מיטבית.

כמו כן, אם חסרה למטופל אחת (או יותר) מהשיניים העליונות הקדמיות, ישנו סיכוי גבוה להידרדרות במצבה של העצם הטבעית באזור זה. בעיה זו יכולה להביא לירידה נוספת באיכות העצם ולהקשות על מציאת פתרון מתאים בעתיד. במקרה כזה, תהליך רפואי הנקרא הרמת סינוס הוא הכרחי; בתהליך זה הרופא ממלא את אזור הסינוס בתחליף עצם איכותי בכדי להגביר את כמות העצם הזמינה לתמיכה בשתלים העתידיים. תהליך זה מוכר גם כהרחבת סינוסים ומשמש כפתרון חשוב ויעיל במסגרת טיפולים דנטליים מתקדמים.

מהו אורך חייהם של שתלים דנטליים?

שתלים דנטליים יכולים לשרת נאמנה גם עשרים שנה, במיוחד כאשר ההליך נעשה על ידי רופא מקצועי ומנוסה, כאשר ההשתלה מתבצעת בהתאם לכל ההמלצות וההנחיות הרפואיות.

כמו כן, קיימת חשיבות רבה לשמירה על היגיינת הפה של המטופל. כאשר המטופל מקפיד על ניקוי יסודי ותחזוקה ראויה של השיניים והחניכיים שלו, הסיכויים להצלחה ולשימור השתלים גדלים באופן משמעותי.

כדי להבטיח את הישרדותם לאורך זמן של השתלים הדנטליים, מומלץ להגיע לביקורת תקופתיות אצל הרופא המטפל. במהלך פגישות אלה, הרופא יכול לבצע תחזוקה נדרשת ולוודא שהשתלים מתפקדים כראוי וכן לבדוק את מצב השיניים הבריאות בפה.

השתלת שיניים איכותית עושים במרפאת ד”ר אלבז בבאר שבע

מקצועיות וניסיון: ד"ר אלבז- מנהל מרפאת שיניים מובילה לשיקום הפה בבאר שבע. צוות המרפאה מונה רופאים ממעלה ראשונה, בעלי ניסיון רב בכירורגיה ושיקום הפה, לרבות השתלות שיניים מורכבות במקרים של מחסור בעצם הלסת.

טכנולוגיה מתקדמת: המרפאה מצוידת בטכנולוגיות חדישות המאפשרות ביצוע השתלות בצורה מדויקת יותר עם פחות כאבים וזמן החלמה קצר יותר. המרפאה מציעה השתלות שיניים בשיטות המתקדמות ביותר כגון השתלת שיניים ממוחשבת או השתלה דנטלית באמצעות שתלי זירקוניה. כמו כן מטופלנו זוכים לצילומי פנורמי במקום.

שירות אישי: צוות המרפאה מעניק יחס אישי ומקצועי, תוך הקשבה לצרכים ולחששות של המטופלים. מטופלנו מקבלים ליווי אישי משלב היעוץ ועד לטיפול ההשתלה ואחריו. לא בכדי, אלפי מטופלים ממליצים על מרפאת ד”ר אלבז כמרפאה מומלצת לשיקום הפה והשתלות שיניים מורכבות.

תוצאות אסתטיות: ד"ר אלבז שם דגש על תוצאות אסתטיות, כך שהשיניים המושתלות משתלבות בצורה טבעית עם יתר השיניים בפה. אנו עושים שימוש בחומרי גלם האיכותיים שמעניקים מראה טבעי לגמרי לשיניים המושתלות. לקבלת חיוך מושלם במראה טבעי, אנו עושים שימוש בכתרי זירקוניה האסתטיים ואיכותיים, ה- VIP של כתרים דנטליים, שהופכים כל חיוך ליצירת אמנות.

מעקב לאחר ההליך: המרפאה מספקת ליווי צמוד אחרי הליך ההשתלה כדי להבטיח שהכל מתנהל כשורה ושיש תמיכה במקרה של בעיות או שאלות לאחר ההשתלה.

מעוניינים לקבל פרטים נוספים על הליך ההשתלה? אנו כאן לשירותכם, בכל שאלה. נשמח לעמוד לשירותכם.

Open chat
שלום,
איך אפשר לעזור?