הרמת סינוס – כל מה שאתם צריכים לדעת

ניתוח הרמת סינוס הוא טיפול שרופא השיניים עשוי להמליץ עליו כאשר הינך מעוניין בשתלים דנטליים אך אין לך מספיק עצם בלסת כדי לקבע את השתל.

שמות אחרים לפרוצדורה זו כוללים: הגדלת סינוס או שתל סינוס. הרמת סינוס מבוצעת על ידי רופא מקצועי ובקיא בפרוצדורה זו.

קיימות מספר טכניקות שרופא שיניים יכול להשתמש בהן כדי לבצע ניתוח הרמת סינוס. במאמר הזה ריכזנו את כל המידע החשוב בנושא הרמת סינוס, איך מבוצע הניתוח ובאילו מקרים עושים אותו.

באילו מקרים נדרש לבצע הרמת סינוס?

הרמת סינוס זוהי הגדלה או הרמה של הסינוס המקסילרי כדי ליצור יותר מקום לעצם חדשה.

הסינוסים המקסילריים הם חללים ממולאי אוויר הממוקמים ממש מעל החלק האחורי של הלסת העליונה או המקסילה. הרמת הסינוס מאפשרת להוסיף יותר עצם לאיזור ההשתלה כשלב מקדים להשתלה דנטלית.

אם אין לך מספיק עצם בלסת העליונה, השתל לא יוכל להיתמך כראוי, לא תהיה אחיזה טובה של שתל דנטלי והוא לא יוכל למלא את תפקידו כראוי בפן הפונקציונלי, כמו למשל בפעולת הלעיסה.

ללא מספיק עצם, שתל דנטלי לא יחוזק כראוי ועלול להיכשל.

סיבות נוספות בגללן עשויה להתרחש אובדן עצם בלסת:

סוגי הרמת סינוס

ישנן שתי טכניקות להרמת סינוס והיישום של כל אחת מהן תלוי בכמות העצם החסרה בלסת:

הרמת סינוס סגורה– הרמת סינוס סגורה היא פרוצדורה קלה יחסית לשיקום חוסר עצם בסינוס המקשה על השתלת שתלים דנטליים. בשיטה זו, כמות קטנה של עצם מוחדרת דרך קדח השתל עצמו אל תוך חלל הסינוס. החומר מרים את רירית הסינוס ויוצר בסיס לשתל. יתרונה של שיטה זו הוא בפשטותה ובכך שהיא פולשנית פחות מהרמות סינוס פתוחות. עם זאת, היא מוגבלת לשימוש במקרים בהם חוסר העצם הוא קל עד בינוני. לאחר הליך זה, יש להמתין מספר חודשים עד שהעצם תיקלט לפני השתלת שתלים דנטליים.

הרמת סינוס פתוחה– הרמת סינוס פתוחה היא הליך כירורגי אשר נדרש במצבים בהם יש מחסור משמעותי בעצם הלסת העליונה, מה שעלול להקשות על השתלת שיניים. בניתוח זה, הרופא יוצר גישה ישירה לסינוס הריר העליון (חלל אוויר בעצם הלסת העליונה), ומחדיר כמות מספקת של עצם ממקור חיצוני או ממקור ביולוגי, על מנת ליצור בסיס עצמי איתן להשתלת שתלים דנטליים. התהליך מאפשר שיקום מוצלח של המבנה העצמי ומקל על השתלת שיניים במקרים של מחסור חמור בעצם. לאחר הניתוח, העצם החדשה תשולב ותאפשר קיבוע יציב של השתלים הדנטליים.

מי יכול לעבור ניתוח הרמת סינוס?

מטופל הסובל ממחסור בעצם בלסת העליונה ומיועד להשתלה דנטלית, לאחר בדיקה ואי מציאת התוויות נגד לניתוח, יכול לעבור ניתוח הרמת סינוס. אנשים עם מחלה כרונית לא מאוזנת כגון סוכרת, מטופלים בכימותרפיה או הקרנות, וכן מטופלים עם סינוסיטיס חריפה ומקרים רפואיים אחרים, אינם יכולים לעבור את הניתוח עד לאיזון מצבם.

הכנה לקראת הניתוח

הליך השתלת שיניים יכול להיות רב-שלבי. כאשר הרמת סינוס הוא שלב מקדים להתקנת שתלים בפה.

תהליך השתלת שיניים בדרך כלל נראה כך:

בפגישת ייעוץ ואבחון עם רופא שיניים, תדונו על מטרת הניתוח והציפיות ממנו. הרופא יבחן לעומק את מצב העצם והפה, תעבור בדיקות הדמיה, כמו צילומי רנטגן או סריקת CT, כדי לזהות את בריאות העצם הלסתית, ואז, במידה ותזדקק לתוספת עצם לצורך השתלה דנטלי, תעבור ניתוח הרמת סינוס.

התהליך

קיימות גישות שונות לניתוח הרמת סינוס. הגישה האידאלית עבורך עשויה להיות תלויה בכמות העצם הקיימת כרגע בלסתך, סוג העצם להשתלה שהרופא משתמש, והגישה הפוטנציאלית להשתלת שתלים דנטליים בשלב מאוחר יותר.

דברים שחשוב לדעת לפני ניתוח הרמת סינוס:

ניתוח הרמת סינוס מבוצע בהרדמה מקומית ואינו מלווה בכאבים. ישנם מקרים בהם המטופל סובל מחרדה דנטלית קיצונית, אז רופא שיניים ישקול האם לבצע את הניתוח תחת סדציה או טשטוש.

רופא שיניים יכול להשתמש בעצם שנלקחה מאזור אחר בגוף המטופל או חומר עצם סינתטי. אתה והרופא שלך תדונו באפשרות הטובה ביותר עבורך לפני הפרוצדורה.

לאחר הוספת עצם, הרופא יסגור את האיזור המנותח באמצעות התפרים. חשוב להישמע להוראות רופא השיניים לאחר הניתוח.

החלמה

חלק מתופעות הלוואי הנפוצות ביותר לאחר הרמת סינוס הן נפיחות ודימום. אי הנוחות הזו לרוב אינה נמשכת מעבר לכמה ימים, וניתן לחזור לפעילות רגילה תוך זמן קצר.

אחת מתופעות הלוואי הנדירות בעת ביצוע הרמת סינוס, היא חדירת קרום השניידר. קרום זה מצפה את חלל הסינוס התיכון, וחדירה שלו מגבירה את הסיכון לדלקת סינוסים כרונית וזיהום סינוסים. שיעורי הצלחת הטיפול אצל רופא שיניים מיומן, שביצע טיפולים דומים, גבוהים ביותר.

אם זה קורה במהלך הניתוח, רופא ינסה לתקן את הקרום או יפסיק את הניתוח לגמרי.

לאחר ניתוח הרמת סינוס ללא סיבוכים, רופא כנראה יתן לך הוראות להחלמה, כמו:

מחיר

כמה עולה ניתוח הרמת סינוס? כאמור, ישנן שיטות טיפול שונות להרמת סינוס. ככל שמורכבות הטיפול עולה ויש צורך בטיפולים נלווים, כך מחיר הרמת הסינוס יעלה בהתאמה. עלות הטיפול להרמת סינוס יכולה לנוע בין 5,000 שקלים ועד 10,000 שקלים, בהתאם למורכבות המקרה.

המחיר משתנה בהתאם לגורמים כגון:

– מורכבות המקרה והצורך בהליכים נוספים

– ניסיון והכשרה של הרופא המבצע את ההליך

– האזור הגיאוגרפי והמרכז הרפואי שבו מבוצע ההליך

מה מצפה לכם אחרי הניתוח?

על פי האקדמיה האמריקאית לפריודונטולוגיה, הליך החלמה יכול לקחת בין 4 ל-12 חודשים לפני השתלת שתלים דנטליים. עם זאת, עשויות להיות מקרים בהם רופא ישתיל שתלים דנטליים מיד לאחר ניתוח הרמת סינוס.

לאחר ניתוח הרמת סינוס מוצלח, בדרך כלל אין צורך לעבור את הפרוצדורה שוב. במקרים חריגים כמו חדירת קרום השניידריאן במהלך הניתוח, קודם יהיה צורך בהליך החלמה ואז ניתן יהיה לחדש ניתוח הרמת סינוס.

חשיבות להגיע לביקורות אצל רופא שיניים

לאחר ניתוח הרמת סינוס, עליך להתקשר לרופא שלך אם תחווה את הדברים הבאים:

בחירת רופא שיניים להרמת סינוס

ניתוח הרמת סינוס הוא פרוצדורה כירורגית, ולכן מומלץ לפנות לרופא שיניים מנוסה בביצוע טיפולים דומים. רופא שיניים מקצועי יוכל לתת מענה מיטבי לצרכים שלכם ולטפל בסיבוכים אפשריים. הרמת סינוס מוצלחת תספק את התמיכה המתאימה לשתל הדנטלי.

לסיכום

ניתוח הרמת סינוס יכול לסלול את הדרך להשתלת שתלים דנטליים. הפרוצדורה האמבולטורית עוזרת לבנות בסיס עצם חזק יותר לשתל דנטלי, ומגדילה את הסיכוי להצלחת השתל או השתלים.

רופא צריך לבחון בקפידה את בריאות העצם בלסת לפני הפרוצדורה של השתלה, ולהסביר את המלצותיו לגבי הרמת הסינוס, הגישות השונות וחומרי השתל האפשריים.

.

שאלות נפוצות

1. מה זה סינוס?

הסינוס הוא חלל אויר בעל קירות עצם הממוקם בלסת העליונה. הוא חלק ממערכת האף והנשימה.

2. איזה סוגי הרמת סינוס קיימים?

יש הרמת סינוס פתוחה ויש הרמת סינוס סגורה.

3. מה הוא ניתוח הרמת סינוס?

ניתוח הרמת סינוס הוא טיפול שרופא שיניים עשוי להמליץ עליו כאשר אתה מעוניין בשתלים דנטליים אך אין לך מספיק עצם בלסת כדי לקבע את השתל.

4. האם יש סיבוכים אפשריים להרמת סינוס?

כמו בכל הניתוח יש חשש מסיבוכים: קריעת ממברנת הסינוס, זהומים, אי קליטת שתל העצם.

5. מה שיעור הההצלחה של הניתוח?

ניתוח הרמת סינוס זה ניתוח שכיח עם שיעור הצלחות גבוה.

6. מי מתאים לניתוח הרמת סינוס?

ניתוח הרמת סינוס מתאים לאנשים שזקוקים להשתלת שיניים אך סובלים ממחסור בעצם בלסת העליונה.

7. האם ניתוח הרמת סינוס כואב?

הניתוח נעשה בהרדמה מקומית, כך שהמטופל לא חש בכאב במהלך הפרוצדורה. אחרי הניתוח ייתכן שיהיה אי-נוחות או נפיחות לכמה ימים.

8. האם מומלץ לבצע הרמת סינוס?

כאשר לא ניתן לבצע שתלים קצרים, ויש חוסר שיניים אחוריות בלסת, זה הליך הכרחי ורצוי לבצעו.

Open chat
שלום,
איך אפשר לעזור?