השתלת שיניים בלסת עליונה

השתלת שיניים בלסת עליונה נדרשת כאשר המטופל סובל מחוסר שיניים בלסת העליונה ומעוניין בפתרון להשלמת השיניים החסרות.

הליך השתלת שיניים בלסת עליונה

בהשתלת שיניים בלסת העליונה, רופא השיניים ממקם שתלים דנטליים (עשויים בד”כ מטיטניום) בעצם הלסת העליונה. לאחר תקופת החלמה, השתלים משמשים כבסיס יציב עבור כתרים דנטליים חדשים שיחליפו את השיניים החסרות. תהליך זה מאפשר למטופל לקבל מבנה דנטלי מלא ויציב בלסת העליונה.

באילו מקרים מבצעים השתלת שיניים בלסת עליונה?

השתלת שיניים בלסת עליונה מתאימה למטופלים שסובלים מחוסר שיניים נרחב בלסת העליונה, כתוצאה ממחלות דנטליות, תאונות או מצבים גנטיים.

השתלת שיניים מספקת פתרון קבוע וטבעי להשלמת השיניים החסרות, בניגוד לשיטות זמניות כמו תותבות נשלפות.

הליך השתלת שיניים בלסת עליונה

תהליך ההשתלה כולל מספר שלבים, החל מניתוח להשתלת השתלים בעצם הלסת, תקופת החלמה להבראת הרקמות ולקליטת השתלים, ולבסוף התקנת הכתרים הדנטליים על גבי השתלים. הטיפול מבוצע בהרדמה מקומית ובליווי הדרכה מקצועית לטיפול נכון בשלבי ההחלמה.

לסת עליונה (Maxilla)

לסת עליונה (מקסילה) היא אחת מעצמות הגולגולת, היא העצם המרכזית בפנים ובעלת סינוסים. בחלקה התחתון של העצם העליונה נמצאים שורשי השיניים. המשטח התחתון של העצם העליונה מהווה את החך, ובחזיתה נקב המהווה את חלל האף. הלסת העליונה היא למעשה איחוי של שתי עצמות סימטריות, מימין ומשמאל.

התפקידים העיקריים של הסת העליונה כוללים:

– תמיכה בשיניים העליונות ובחלק העליון של הפנים

– חלק מהמערכת הנשימתית, כולל את החך והאף

– חלק מהמערכת העיכולית, כולל את החך והחלק העליון של הפה

– תרומה לצורה ולמראה של הפנים

בלסת העליונה ניתן לבצע 4 סוגי השתלות שיניים:

השתלת שיניים באזור הקדמי של הלסת

השתלת שיניים באזור האחורי של הלסת

השתלת שיניים משולבת (בחלק הקדמי ובחלק האחורי)

השתלת שיניים בלסת שלמה (כאשר לסת מחוסרת שיניים)

השתלת שיניים באזור הקדמי של הלסת

תהליך ההשתלה בלסת העליונה באיזור הקדמי דורש תכנון מדוקדק ומומחיות גבוהה מצד הרופא המטפל, בשל הצורך לשמור על אסתטיקה ותפקוד תקין. לפני ביצוע ההשתלה, יש לבצע בדיקות רנטגן ותכנון מדוקדק כדי להעריך את האיכות והכמות של העצם הזמינה להשתלה. לעתים נדרש ביצוע פרוצדורות נוספות כגון השתלת עצם או שימוש בממברנות לשיפור התנאים לביצוע ההשתלה. ההחלמה והיציבות של ההשתלות באיזור הקדמי עשויות להיות מאתגרות יותר בהשוואה לאיזורים אחרים בפה. חשוב מאוד להקפיד על היגיינה אורלית וטיפול נכון בהשתלות לאורך זמן כדי להבטיח הצלחה ארוכת טווח.

השתלת שיניים באזור האחורי של הלסת

השתלות באיזור האחורי יכולות להיות מורכבות בשל מבנה האנטומי של האזור, כולל צפיפות העצם והסינוסים המצויים בקרבת האזור. לפני ביצוע השתלות, יש צורך בבדיקות וצילומים מקיפים כדי להעריך את מצב העצם והסינוסים ולתכנן את הפרוצדורה בצורה מיטבית.

לעיתים נדרשים הליכים נוספים כמו הרמת סינוס או השתלת עצם כדי להכין את האזור לקבלת השתלות. השתלות באיזור זה דורשות מומחיות גבוהה יותר מהרופא המבצע, ולכן חשוב לבחור רופא מנוסה בתחום השתלות. התהליך כולל מספר שלבים והחלמה עשויה להיות ארוכה יותר בהשוואה להשתלות באזורים אחרים בפה.

השתלת שיניים משולבת (בחלק הקדמי ובחלק האחורי של הפה)

השתלת שיניים משולבת כוללת החדרת שתלים דנטליים (אימפלנטים) בחלק הקדמי והאחורי של הפה, ולאחר מכן הרכבת כתרים דנטליים על גבי האימפלנטים.

בדרך כלל התהליך דורש מספר ביקורים אצל רופא השיניים והליך ריפוי של מספר חודשים עד להשלמת הטיפול.

השתלה משולבת היא פתרון יעיל ואסתטי להחלפת שיניים חסרות, אך היא גם טיפול מורכב יותר מהשתלה באיזור אחד בלבד.

השתלת שיניים בלסת שלמה (כאשר לסת מחוסרת שיניים)

השתלת שיניים בלסת שלמה עליונה היא פרוצדורה שבה מוחדרים שתלים דנטליים לתוך העצם בלסת העליונה, ומשמשים כבסיס לשיקום שיניים חדשות. התהליך כולל מספר שלבים, כולל הוספת עצם, התקנת שתלים דנטליים והרכבת שיניים תותבות קבועות או נשלפות.

כיום ניתן לבצע השתלת שיניים בלסת שלמה ע”י טכניקות מתקדות להשתלת שיניים, כגון: העמסה מיידית (או השתלת שיניים מהירה), All-on-6/ All-on-6 – המאפשרות למטופל לצאת עם מערכת שיניים שלמה כבר ביום הטיפול. בגישה זו ניתן לבצע טיפול השתלת שיניים מיד לאחר עקירת שיניים.

הרמת סינוס בלסת העליונה

הרמת סינוס בלסת העליונה היא תהליך רפואי שבו מבצעים ניתוח כדי להרים את הסינוס המקסילרי (חלל האוויר בלסת העליונה) ולהגדיל את המרחב הזמין להשתלת שיניים.

עיקרי התהליך:

– ביצוע חתך בחניכיים כדי לחשוף את העצם של הלסת העליונה

– הרמת הסינוס המקסילרי והוספת חומר מילוי כדי להגדיל את המרחב הזמין

– התקנת שתלים דנטליים במרחב שנוצר

כיצד מבוצע ניתוח הרמת סינוס?

הרמת סינוס נועדה לאפשר שיקום שיניים בלסת העליונה במקרים שבהם אין מספיק עצם לתמיכה בשתלים דנטליים.

ניתוח הרמת סינוס מבוצע לרוב תחת הרדמה מקומית, במהלכו חושפים את עצם הלסת העליונה מתוך חלל הפה, ופותחים דרכו גישה אל עצם הסינוס המקסילרי. בהמשך מפרידים את ממברנת הסינוס (רירית) מרצפת הסינוס בעדינות רבה ומניחים גרגרי עצם בתוך החלל שנוצר בין קירות הסינוס לרירית שהופרדה קודם לכן. גישה כירורגית זו מכונה הרמת סינוס פתוחה.

קיימת גישה כירורגית נוספת לניתוח הרמת סינוס המבוססת על הפרדות הממברנה של הסינוס והנחת גרגרי עצם דרך קדח קטן ברכס הלסת ללא צפייה ישירה אל הסינוס. גישה זו מכונה הרמת סינוס סגורה.

להלן השלבים העיקריים להרמת סינוס בלסת העליונה לפני השתלת שיניים:

1. הרדמה מקומית באזור הטיפול.

2. חתך חניכיים והרמת פתח בחניכיים לחשיפת העצם.

3. קידוח בזהירות בעצם הלסת העליונה עד לחלל הסינוס.

4. הרמת הממברנה המצפה את חלל הסינוס בעדינות.

5. מילוי החלל שנפתח בעצם עם חומר מחליף עצם.

6. סגירת הפתח בחניכיים באמצעות תפרים.

7. החלמה של מספר חודשים עד שהעצם תתחזק ותתאים להשתלת שיניים.

האם שימוש בשתלים קצרים מייתרת הוספת עצם?

לעיתים, כאשר המטופל סובל ממחסור בעצם הלסת או עם עצם דקה, רופא שיניים יכול להחליט לבצע השתלה באמצעות שתלים קצרים. שימוש בשתלים קצרים מאפשרת לבצע את ההשתלה ללא הצורך בהוספת העצם.

שתל קצר נחשב כאשר הוא באורך הקצר מ- 10 מ"מ. השתלים הרגילים יכולים להגיע באורכים שונים כמו 10, 13 מ"מ, לעומת אורך שתלים קצרים שיכול להיות 6,8 מ"מ וחלקם אף יכולים להגיע באורך של 5 מ"מ.

שתלים קצרים מתאימים במיוחד למקרים בהם השתלה רגילה אינה מתאפשרת, כמו למשל באזורים עם עצם דקה או כאשר נותרו מעט שיניים טבעיות. הם גם מומלצים לחולים עם בעיות רפואיות מסוימות שעלולות להשפיע על ריפוי העצם או במקרים של הרגלי עישון.

למרות היתרונות של שתלים קצרים, חשוב לציין כי הם עלולים להיות פחות יציבים מהשתלים הרגילים ולכן עשויים להידרש התאמות מיוחדות בתהליך ההשתלה והטיפול לאחר מכן. יש להיוועץ עם רופא השיניים המטפל על מנת לבחור את האפשרות המתאימה ביותר לכל מקרה ומקרה.

סוגי שתלים קצרים למחוסרי עצם

שתלים דנטליים קצרים מתאימים למצבים של מחסור בעצם הלסת. אורכם כ 5-6 מ"מ והם מתאימים להשתלת שיניים בלסת העליונה בחלק האחורי כאשר אין מספיק עצם לגובה. 2 חברות מובילות מייצרות שתלים קצרים:

חברת בייקון האמריקאית: חברת בייקון היא חברה אמריקאית המתמחה בייצור שתלים קצרים.

חברת דנטק-פירמידיון הישראלית: היא חברה ישראלית המתמחה בייצור שתלים דנטליים קצרים. החברה פועלת בתחום הדנטלי ומציעה פתרונות חדשניים לשיקום שיניים באמצעות שתלים קצרים.

יתרונות שתלים קצרים למחוסרי עצם

1. אפשרות להשתלה גם במקרים של חוסר עצם משמעותי – שתלים קצרים מאפשרים השתלה גם במקרים שבהם אין מספיק עצם לשתל רגיל.

2. פולשנות פחותה בהליך ההשתלה – השתלת שתלים קצרים דורשת פחות חיתוך והרמת חניכיים, מה שמקצר את זמן ההחלמה.

3. סיכון נמוך יותר להיפרדות השתל – השתלים הקצרים מתאימים טוב יותר למבנה העצם הקיים, מה שמפחית את הסיכון להיפרדות השתל.

4. עלות נמוכה יותר – בהשוואה להשתלת שתלים רגילים, השתלת שתלים קצרים היא בדרך כלל זולה יותר.

5. התאמה טובה יותר לעצם הקיימת – השתלים הקצרים מתאימים טוב יותר למבנה העצם הקיים, מה שמגדיל את הסיכוי להצלחת ההשתלה.

מרפאת שיניים בהנהלת ד"ר אלבז בבאר שבע מזמינה אתכם לפגישת ייעוץ. צוות רפואי מקצועי ילווה אתכם לאורך כל תהליך הטיפול ולאחריו, וידאג לכל צרכיכם. לאחר השתלת שיניים במרפאתנו, לא תרצו להפסיק לחייך.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Open chat
שלום,
איך אפשר לעזור?